Det är goda nyheter att bra glukosamintabletter finns nu för tiden att köpa online till att behandla artros

Vi måste inte godta artrosen som ett nödvändigt ont som kommer tillsammans med åldern. Det finns idag saker man kan göra för att lindra artros i leder och annat bland annat med glukosamin. Numera är inte något av apoteken de enda ställen man kan köpa bra glukosamintabletter från.

Att man ska strunta i att handla glukosamintabletter på apoteken skulle kunna synas vara en ordentlig brasklapp

Tyvärr är det många som insett att de glukosamintabletter som finns på apoteken inte alls ger den önskade effekten. Den dystra hemligheten är läkemedelsindustrin klassat detta kosttillskott som läkemedel och detta har gett apoteken monopol.

Det är monopolet som gör att apotekens priser är skyhöga och kraftigt överstiger normala marknadspriser.

glukosamin

Effekterna av glukosaminet har många studier visat är bäst vid ett intag av 1500 mg per dag. Det är denna mängd som rekommenderas för artros generellt, knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Men om man köper Artrox på apoteket så får man 625 mg glukosamin per tablett.

Apoteken har dessutom max gränsen 2 tabletter per dag vilket enligt undersökningarna inte ger tillräcklig effekt. Vad ska man då göra? Ska man behöva köpa glukosaminpiller avsedda för djur? Hälsokosthandeln kan ha både tabletter och pulver men kvaliten är osäker då det är avsett att ge till djur. Bättre lösning kan du hitta om du går online.

Med tanke på problemen med apotekets glukosamintabletter då är webben den bästa lösningen

Fabrikatet GlukoPlus från Gelest AB är ett alternativ. GlukoPlus är glukosamin av hög kvalitet som är avsett för människor. Gelest AB säljer detta som kosttillskott för människor i Storbrittanien.

Som tur för oss svenskar finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla från exempelvis allt-fraktfritt och prisad på nätet. Det enda luriga är att det här i Sverige måste stå att innehållet är för häst eller hund men innehållet är samma glukosamin som I Storbrittanien.

Förmodligen det bästa sättet att få tag på glukosamin till rätt kvalitet och bra pris. Det kan ju vara skönt att veta att det är svenska butiker som följer svenska regler om handel.

Det är viktigt att du behandlar artros på rätt sätt

Cirka tre veckor är den tid det tar förglukosaminet att börja verka. glukosamin för hundar Detta är tyvärr den tid det tar innan din kropp börjar producera smörjmedel till dina leder. Efter den tiden försvinner eller minskar smärtorna. Reklamen säger: hjälper inom 3 veckor.

Tyvärr är det så att trots glukosaminkuren kanske man har del värk kvar. För att behandlingen ska ge maximal effekt ska det vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik.

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som de heter numera, kan visa lämpliga övningar som kan utföras i hemmet. Yoga hjälper också många. Eller kanske en daglig promenad för att slippa värken?

Man kanske bör ta sig lite tid och se över hela sin livsstil och kanske bli fri från värken på detta sätt. Redan I 40-årsåldern börjar kroppens produktion av smörjmedel att minska och man behöver komplettera med glukosamin.