Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Det är obehagligt att sprida smitta. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

antibakteriell

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. antibakteriell spray Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Det kan däremot torka ut dina händer. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Prova att använda handskar.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Så kan du öka ditt skydd. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.