Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Hur vet du att du har influensa? De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

handdesinfektion

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är inte så svårt. Handsprit hjälper nog inte. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Tänk handtvätt istället

En antibakteriell handtvål löser det mesta. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Kanske till och med flera gånger bättre.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Bruka mycket tvål och ofta. Spola händerna därefter. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Men så är det sällan. Viruset måste dö. Det finns också luftburna virus. Det finns mer än rena händer.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. sterilisering Du måste prova någonting annat mot influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Det gäller alla. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Sprayen kommer åt överallt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Lagret får aldrig ta slut.