Hur verksamt är handsprit mot pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Coronavirusets struktur är helt unikt. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Är det rätt läge att använda handsprit för att neutralisera viruset eller kan det finnas effektivare desinfektionsmetoder?

antiseptisk

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Husmorsrådet om att handsprit fungerar bäst i alla lägen stämmer inte, det hjälper exempelvis inte mot en pandemi. Frågan har ett enkelt svar. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Det är inte en hundraprocentig metod.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

Du kan prova specialtvålar också. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

antibakteriell

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. dax handdesinfektion Det är inte sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Välja då hellre andra produkter. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Den kan behövas då och då.
Sedan tidigare vet vi hur vi ska använda och gnida in tvål. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Det finns massor av produkter som du kan använda vid en pandemi.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det är inte särskilt behagligt.

Öppna sår är virusets bästa vän. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.