Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Du vill inte vara utan handtvål just nu. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Många apotek sålde slut på handsprit. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Med handtvål kan du undvika influensa

desinfektion

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. Tvålen måste inte innehålla alkohol. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Tvätta händerna om du har varit ute. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då blir det lättare att komma ihåg.

Så kan viruset nå dina händer!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. alcogel Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Det är av stor betydelse. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Både hemma och på arbetsplatser.