Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Nu är det viktigt att desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du kommer inte undan handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Då har du ett bra skydd.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Ha alltid rätt skydd

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

handrengöring

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.