Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

Desinfektion

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handdesinfektion apoteket Men det här är inte helt sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det är inget vidare. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Det är en produkt för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.