Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Använd skydd som handskar när du handlar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.